De Vereniging Eemland300 organiseert een landschapsexcursie op landgoed Coelhorst, op vrijdag 26 augustus 2022, van 19.00-21.00 uur.

Toegang tot Coelhorst

Met bioloog Kees de Heer als gids gaan we het landschap lezen. De flora en fauna van het eeuwenoude landgoed, de variatie in de bodem, de cultuurhistorie van de Grebbelinie, alles komt
aan bod.
Coelhorst is een landgoed aan de rand van Amersfoort, dat wordt beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. De geschiedenis van dit landgoed gaat terug tot de twaalfde eeuw. De oude verkaveling is nog steeds zichtbaar, met een boomgaard, lanen en bossen, houtwallen en weilanden. Met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem.
De boomgaard op landgoed Coelhorst werd aangelegd in 1947, met appelrassen die nu zeer zeldzaam zijn geworden. Een schoolmeester uit Hoogland kweekte hier een nieuw appelras, dat nu de ‘Coelhorster appel’ wordt genoemd.
De landschapsexcursie door landgoed Coelhorst duurt circa twee uur. Vanwege de zonsondergang starten we om 19.00 uur. Deelname is gratis. Er kunnen twintig deelnemers mee. Je kunt je voor deze excursie aanmelden via onze website: Excursie Eemland300