In samenwerking met 2 IVN gidsen organiseert Eemland300 op zaterdag 23 oktober een natuur excursie in de polder van Eemnes. 

De gidsen geven uitleg over de inrichting van de Eempolders na de laatste ruilverkaveling (of landinrichting) met NNN gebieden van Natuurmonumenten. Ook de ontwikkeling van het weidevogelkerngebied van Collectief Eemland wordt toegelicht. 

Globale uitleg hoe de ontwikkelingen in weidevogelbeheer bij Natuurmonumenten samen met de agrariërs verenigd in Collectief Eemland leiden tot het huidige broedsucces van de weidevogels in het Eemland gebied. 

We verzamelen om 10 uur bij de Theetuin, Meentweg 131 in Eemnes. Hier wordt eerst een korte presentatie gegeven over het gebied dat we gaan bezoeken. 

Na de presentatie vertrekken we naar het gebied, dit is ongeveer 2 km vanaf de Theetuin. We lopen door het weidevogelgebied en langs het Natura 2000 Eemmeer dat een belangrijk watervogelgebied is. Hoewel veel weidevogels nu vertrokken zijn, zien we  ongetwijfeld overwinteraars en trekvogels. 

Om de polder zoveel mogelijk te ontzien vragen wij van u, om indien mogelijk, met de fiets naar de excursie te komen. Het kan in deze tijd van jaar nat en drassig zijn in het gebied, pas hierop uw kleding en schoenen/laarzen aan. Neem ook een verrekijker mee.

Er is ruimte voor maximaal 20 personen, aanmelden kan op onze website.