Energiedialoog in de wolken

In samenwerking met het Bureau Regio Amersfoort organiseert de Vereniging Eemland300 een Energiedialoog over de keuzes van geschikte plekken voor het aanleggen van windturbines en zonnepanelen. De gemeenten Amersfoort, Eemnes, Bunschoten, Baarn, Soest, Leusden en Woudenberg hebben op 1 oktober aan de regering laten weten waar in onze regio kansen liggen voor de opwekking van duurzame energie. 

De komende maanden moeten de betreffende gemeenten beslissingen nemen over de exacte plaats waar deze duurzame energie opgewekt zou moeten worden. Dat heeft belangrijke consequenties voor de inwoners. Om belangstellende inwoners meer inzicht te geven in de voors en tegens van windmolens en zonneweides organiseren wij een Energiedialoog op donderdag 21 januari 2021 van 19.30-21.45 uur. 

De burgemeester van Eemnes, Roland van Benthem, geeft een aftrap voor de discussie. Sprekers zullen komen uit het Bureau Regio Amersfoort (Maxime Pieters), Natuur en Milieufederatie Utrecht (Gerben de Vries) en Stedin (Jan Kees Fernhout). Daarna vormen Collectief Eemland (René Stalenhoef), Energie Samen (Marinus Kamphorst) en Natuurmonumenten (Gradus Lemmen) een panel om te reageren op de eerdere bijdragen. Met het panel zal er gelegenheid zijn voor vragen. Tijdens de bijeenkomst zullen wij op gezette tijden de meningen van de deelnemers peilen. 

Vanwege het coronavirus kunnen wij geen „fysieke” bijeenkomst regelen. Daarom hebben we gekozen voor een webinar ofwel video discussie. Dat betekent dat wij belangstellenden een toegangsbewijs zullen sturen, zodat zij op 21 januari kunnen inloggen voor de bijeenkomst. Via een enquête programma gaan wij u de gelegenheid geven uw opvattingen kenbaar te maken. 

Geinteresseerden kunnen zich nu aanmelden op: communicatie@eemland300.nl onder de vermelding „RES”. Enige dagen voor de bijeenkomst zullen wij uw toegangsbewijs mailen.